A páciens és az orvos közvetlen személyes kapcsolata a gyógyulás alappillére!

Az egészségügyi ellátás során számos eredményt és leletet kapnak a betegek. Ezek értelmezése gyakran további segítséget kíván, a betegek sokszor úgy érzik, nem jut  elegendő idő a kérdéseikre. Ha az eredmények nem megnyugtatók, az elsődleges orvos-beteg találkozás és kommunikáció pótlólagos magyarázatot tehet szükségessé.

Második orvosi vélemény

Nőgyógyászati konzultáció, második orvosi véleményNőgyógyászati konzultáció, második orvosi véleményA vizsgálat körülményei miatt a páciensek gyakran bizonytalanok, félnek, vagy éppen bizalmatlanok, további részletekre lennének kíváncsiak és megnyugvást keresnek. Máskor a beigazolódott betegség miatt a gyógyszeres vagy műtéti megoldás előnyeit, hátrányait szeretnék részletesebben tudni.

Előfordul, hogy a felajánlott és elfogadott műtéti megoldás időzítése, a beavatkozás részletei, a várható nehézségek, előnyök és kockázatok kérdései tisztázatlanok. Fordítva is igaz, az elvégzett műtét utáni tünetek, panaszok már otthon jelentkeznek, és mielőbbi megoldást keresnek az operált páciensek.  Leggyakrabban mégis az fordul elő, hogy a nőgyógyászati, szülészeti vagy ultrahang vizsgálati lelet egy része nem érthető, ezért személyes beszélgetések és internet tájékozódás után alakul ki kétely, félelem, vagy éppen pánik a betegekben. 

Nőgyógyászati konzultáció

Mindezek megoldására szükségesnek érezzük, hogy úgynevezett második orvosi vélemény vagy konzultáció formájában segítsünk az érdeklődőknek. A konzultáció során, a magánrendelőnk valamennyi szolgáltatásához hasonlóan bizalmas, nyugodt légkört teremtünk, hogy a páciensek minden aggályukat el merjék és el is tudják mondani.  A tiszta és békés környezet, a figyelem, a türelem és az emberi hang a bonyolult kérdések megértését is megkönnyíti.  A megbeszélésen szívesen látjuk a kísérő családtagot is, aki a jelenlétével a hangulatot bizalmasabbá teszi. Számos vizsgálati leletet azonnal képi és elektronikus dokumentációval is alátámasztunk, melyeket a páciens számára adathordozón rögtön átadunk.
 
A pácienseink figyelmes meghallgatásával, a leletek alapos áttekintésével, a több évtizedes szakmai tapasztalatunkkal mindent megteszünk azért, hogy mindenkit megnyugtassunk.
 
Gyógyulást kívánunk!