Hogyan készüljek a vizsgálatra?

Meggyőződésünk, hogy az orvos beteg találkozó mindkét fél számára örömet hozhat. Az AranyKéz rendelőben magunk is mindent megteszünk azért, hogy valamennyi hozzánk forduló páciens mielőbb meggyógyuljon, majd elégedetten és megnyugodva gondoljon vissza a vizsgálatra. A pácienseinket mindig együttérzéssel fogadjuk, külön figyelmet fordítunk arra, hogy vizsgálatuk és kezelésük során bizalmas, nyugodt környezetet teremtsünk. Munkánk kapcsán örömmel tölt el bennünket a betegeink megelégedettsége és a tőlük hallott dicsérő szavak, amelyek praxisunk névadásában is ötletet adtak.

Mindezek alapján arra a kérdésre, hogyan készüljünk az AranyKéz rendelőben végzendő szülészeti, nőgyógyászati vagy ultrahang vizsgálatra, röviden azt válaszoljuk, hogy: NYUGODTAN.

Készüljenek arra, hogy debreceni nőgyógyászati rendelőnk egyszerű, tiszta és kényelmes. Az előjegyzés alapján végzett vizsgálatok miatt a váróban csak kevés időt kell tölteni, addig azonban frissítőt, diákcsemegét fogyaszthatnak, miközben női újságokat, és a kísérők férfi magazinokat olvasgathatnak. A  konzultáció és ultrahang vizsgálat során természetesen a kísérő személyt is szívesen fogadjuk a rendelőben. A barátságos és  légkondicionált környezet a várakozás izgalmát enyhítik. Az elsőként jelentkező páciensek ekkor a személyi adataikat írhatják föl, melyek a vizsgálati lelet megfogalmazásához és a receptíráshoz szükségesek.

A személyi adatokat és a vizsgálati leleteket számítógép memóriában tároljuk. Adatvédelmi okokból a készülék nincs összeköttetésben az internettel, pácienseink adatait pedig szigorúan bizalmasan, csakis az adott személy orvosi ellátása céljából használjuk. Az AranyKéz rendelőben hangsúlyt fektetünk vendégeink biztonságára is: a bejárat és a váróterem kamerával megfigyelt terület. Az AranyKéz rendelő nem dohányzó hely.

Amennyiben közvetlenül munkahelyről, vagy utazásból érkeznek hozzánk, akkor se legyenek zavarban, mert az illemhelyen minden intim tisztálkodást elvégezhetnek. Mindig találnak polcainkon zsebkendőt, higiénés törlőt, női tisztasági betétet, tampont. A bidénél intim szappant, tiszta törölközőt és testápolót is elhelyezünk. Az AranyKéz rendelőben külön gondot fordítunk a váró, az illemhely, a vizsgáló és az öltöző helyiségeinek tisztaságára. Alapelvünk, hogy mindenki úgy érezze magát, mintha elsőként érkezne egy új szállodai szobába. Természetesen esős, havas időben előfordul, hogy a járólap nem makulátlan, de ilyenkor is igyekszünk a kellemes benyomást gyors feltörléssel megőrizni. Elnézést kérünk, ha ritkán előfordul, hogy a tisztálkodó kívánnivalót hagy maga után. Megköszönjük vendégeinknek, hogy vigyáznak a tisztaságra és a mellékhelyiséget olyan állapotban adják át, ahogyan találták, és amilyen tisztán maguk is szeretnék igénybe venni.

A vizsgálat előtt egyszer használatos köpeny, szoknya, papucs teszi kényelmessé az átöltözést. Természetesen mindenki a saját ruhájában is helyet foglalhat a rendelőben a formatervezett, elektrohidraulikus, minden irányba fokozatmentesen állítható, kényelmes vizsgáló asztalon.
A rendelőben minden találkozó személyes bemutatkozással kezdődik, a panaszok meghallgatásával és a korábbi betegségek áttekintésével folytatódik.
Célszerű a vizsgálatra, akár az évenkénti „rutin” ellenőrzésre is előre megírt kérdésekkel, észrevételekkel érkezni. Ezen túl alapvetően a TAJ kártyát, a menstruációs naptárat és a korábbi leleteket (pl zárójelentés, műtéti leírások, rákszűrések eredményei) érdemes elhozni.

Az AranyKéz rendelőben külön figyelmet fordítunk arra, hogy rákszűrés és egyéb vizsgálatok eredményeiről két héten belül írásbeli értesítést küldjünk minden páciensünknek. Ezért kérjük a biztos elérhetőség céljából hozzák el pontos e-mail címüket, ennek hiányában mobil telefonon, SMS üzenetben, vagy vezetékes telefonon az esti órákban, szóban közöljük a fontos leleteket. Ebből a célból kérjük, ellenőrizzék és készítsék elő a mobil vagy vezetékes telefonszámaikat is.

Panaszok esetén hasznos lehet, ha a reggeli vizeletmintát is elemezzük a rendelőnkben hozzáférhető gyorstesztekkel. Várandós kismamák súlygyarapodás, vérnyomás, vércukor, magzatmozgás eredményei a várandósgondozás menetét gyorsítják és a hatékonyságát növelik.

Az AranyKéz rendelőben mind a nőgyógyászati, mind a szülészeti praxisban komplex vizsgálatot végzünk. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag minden alkalommal végzünk ultrahang vizsgálatot is. Sokszor a szép ultrahang felvételek, máskor az ultrahang lelet komoly szakmai jelentősége szükségessé teszi a felvételek rögzítését. Természetesen korszerű ultrahang készülékünkben a leleteket és képeket a páciens nevére nyitott mappákban magunk is megőrizzük. Magzati ultrahang, konzultáció, második orvosi vélemény, az elváltozások időbeni követése, műtét utáni állapot ellenőrzése céljából, vagy csak saját szervezetünkről készült felvételek megőrzése okán – mint például CT, MRI leletek – lehetőség nyílik pácienseink számára a képek és adatok elektronikus megörökítése. Ebből a célból hasznos, ha a vizsgálatra CD lemezt vagy USB memóriát (pendrive) is hoznak magukkal, amelyre az adatok néhány másodperc alatt elmenthetők. Természetesen kérésre nyomtatott képet vagy DVD lemezre írott mozgóképet is készítünk. Amennyiben ultrahang vizsgálat is történik, érdemes odafigyelni a hólyag telítettségére. Hüvelyi ultrahangvizsgálat esetén az üres hólyag, míg hasi vizsgálat esetén többnyire a telt hólyag tekinthető optimálisnak.

Ha Ön tagja valamelyik magán egészségpénztárnak és a vizsgálatról névre szóló számlát szeretne kapni, úgy az egészségpénztár adatait is hozza magával.

Bejelentkezéskor és előjegyzés kérésekor célszerű megjelölni a kívánt vizsgálat típusát:

 • Receptírás
 • Rákszűrés
 • Nőgyógyászati vizsgálat
 • Fogamzásgátlás elkezdése
 • Akut panasz
 • Várandósság megállapítás
 • Ultrahang a 12. várandóssági héten
 • Várandósgondozás a 12. hét után
 • Konzultáció
 • Injekció beadás
 • Visszahívás ellenőrző 1 perces ultrahang vizsgálatra

A vizsgálat jellemzően néhány kérdés feltevésével kezdődik, amire érdemes előre felkészülni: Aranykéz rendelő - pipacs, a vadvirágok királynője

 • utolsó menstruáció ideje
 • a menstruációs ciklus főbb jellemzői (gyakoriság, időtartam, erősség)
 • esetleges alhasi panaszok
 • esetleges folyás (színe, szaga, mennyisége és állaga)
 • vizeletürítési panaszok (pl fájdalom, vér, csípő vagy égő érzés)
 • esetleges láz, hőemelkedés, hőhullám
 • változás a külső nemi szerveken (pl hólyagok, szemölcsök)
 • szex közbeni kellemetlenség, hüvelyi szárazság, védekezés módja
 • korábbi terhességek száma, a szülések módja, szövődményei
 • korábbi nőgyógyászati betegségek, fertőzések, műtétek
 • rendszeresen szedett gyógyszerek
 • gyógyszerallergia

A mobiltelefonban tárolt adatokat is érdemes előre készíteni és sorba szedni, a vizsgálati idő hatékonysága érdekében.

A bejelentkezéskor

 • pontosan megadott vizsgálati típus,
 • a pontos érkezés,
 • a személyes (TAJ, email cím) és az orvosi adatok előkészítése

egyaránt elősegíti a vizsgálatok gördülékenységét, hatékonyságát, így akár kedvezmények is igénybe vehetők a vizsgálati díjakból.

Az egyes szolgáltatások árairól itt olvashat bővebben: nőgyógyászat árak. Érdemes tudni, hogy egyéb kedvezmények mellett családtagoknak, barátnőknek, 3 vagy több személyes csoport tagjainak személyenként 1000 forint kedvezményt adunk.

Amennyiben a vizsgálati előkészületek kapcsán kérdése maradt, szívesen válaszolunk e-mail elérhetőségünkön.